Skip to content

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΘΕΣΗ

09/10/2009

Δεν αρκεί μόνο η πρόθεση

 

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Παπανδρέου, όπως κάνουν όλες οι νέες κυβερνήσεις.

Αρκεί μόνο ο όρκος ? Ποιος είναι άμεσα υπέυθυνος άραγε για τη τήρηση του όρκου ?

Τηρούν οι εκάστοτε υπουργοί και όλα τα μέλη μιάς κυβέρνησης τον όρκο ?

Ο λαός έχει πικρή και άσχημη εμπειρία για τον όρκο που δίδουν και κοιτάνε με δυσπιστία….Ετσι είπαν και οι προηγούμενοι λένε.

Και έχουν απόλυτο δίκηο.

 

Από προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως πρόσφατα από τη κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν άσχημες αναμνήσεις.Πριν 5 χρόνια ο Καραμανλής μιλούσε στο λαό και στο υπουργικό συμβούλιο για «σεμνότητα και ταπεινότητα».Τελικά αποδείχθηκε περίτρανα, ότι δεν τηρήθηκε ούτε το ένα , ούτε το άλλο.Φαίνεται ότι δεν φτάσαν οι

Εντολές του Πρωθυπουργού, δεν υπήρξε επιτήρηση, δεν υπήρξε κανένας ουσιαστικός έλεγχος.

Ολοι κέρδισαν από μία «καρέκλα» και νοιάστηκαν απλώς να τη διατηρήσουν, την άλλη μέρα ξέχασαν το «σεμνά και ταπεινά» και ξεχάσαν επίσης και τον όρκο που δώσαν.

Αποδείχθηκε ότι αν δεν υπάρχει  «εποπτεία και καθημερινός έλεγχος» από το Πρωθυπουργό, δε γίνεται τίποτα απολύτως.

 Ο γέρος Καραμανλής και ο Ανδρέας πέτυχαν επειδή οι Υπουργοί ένοιωθαν την ανάσα τους στο «σβέρκο», επειδή είχαν το τρόμο και το φόβο.Οι υπόλοιποι Πρωθυπουργοί νοιώσαν αργά ή γρήγορα την ήττα, και έτσι τερμάτισε σύντομα και άδοξα η ιστορία τους.

Απαιτείται έλεγχος σε καθημερινή βάση, μόνιμη αξιολόγηση του τρόπου που ασκούν την εξουσία που τους εμπιστεύθηκε ο  Πρωθυπουργός, για να υπηρετήσουν το ΛΑΟ και μόνο το ΛΑΟ.

Απαιτείται γενικότερος έλεγχος της συμπεριφοράς κατά την άσκηση της εξουσίας.

Ελεγχος της οικογενειακής συμπεριφορά των, της συμπεριφοράς των ανθρώπων που έχουν γύρω τους, των συμβούλων τους κλπ προσώπων.

Ο κόσμος είναι πλέον δύσπιστος και απαιτεί όλα τα παραπάνω από το σημερινό Πρωθυπουργό. Αν δεν γίνουν τα ανωτέρω ο Παπανδρέου σίγουρα θα πέσει και αυτός στα ίδια σφάλματα και θα έχει το ίδιο τέλος του Καραμανλή.

 Αυτές τις μέρες παρατηρούμε στη τηλεόραση μια παρέλαση δευτεροκλασσάτων στελεχών της ΝΔ, να κάνουν το μνημόσυνο της ΝΔ, που με αίσθημα κατωτερότητας, θυμήθηκαν να εκφράσουν τα παράπονά τους ότι «δεν τους δεχόταν ο Πρωθυπουργός, δεν τους δέχονταν οι Υπουργοί και γενικά οι κυβερνώντες».

Πρωτοφανής εχθρότητα, παράπονα ότι έβρισκαν …όλες τις πόρτες κλειστές ολόκληρη τη πενταετία ! Ολόκληρη η ιεραρχία τους είχε «γραμμένους», συμπεριλαμβανομένου του Ηγέτη τους.

Τα πιο πάνω σενάρια ,ας είναι προς γνώση και συμμόρφωση στους νέους κυβερνώντες.

Το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα απέδειξε περίτρανα, ότι ο Ελληνας πλέον «δεν συγχωρεί» , δεν είναι «δοσμένοι ψηφοφόροι» και υπάρχουν εν δυνάμει περίπου 1.100.000 ψήφοι που άνετα μπορούν να κινηθούν από το ένα στο άλλο στρατόπεδο.Αυτός είναι και ο λόγος που στις Ευροεκλογές όλες οι εταιρίες ανάλυσης πέσαν έξω.Πίστευαν ότι υπάρχουν «δοσμένοι ψηφοφόροι σε κάθε κόμμα».

Τώρα Ολοι κατάλαβαν ότι ο Ελληνας, άρχισε να γίνεται περισσότερο Ευρωπαίος και όχι Βαλκάνιος !

Η συντριβή της ΝΔ απέδειξε περίτρανα ότι ο Ελληνας, στις καλοκαιρινές διακοπές, στη παραλία, στις ταβέρνες, κάτω από την ομπρέλα, ανέλυσε ώριμα το έργο του Καραμανλή και ξεκαθάρισε νηφάλιος τι  θέλει στις βουλευτικές εκλογές.Ο Λαός θέλησε να είναι στη πρώτη γραμμή, θέλει λύση στη καθημερινότητα και στα άμεσα προβλήματά του. Απέδειξε ότι ο Λαός δεν είναι «χαβαλές» και ότι πράγματι ενδιαφέρεται για τα κοινά.

Το τελευταίο να μη το ξεχάσουν οι κυβερνώντες και οι έχοντες !

 (ΣΗΜ. ο Παπανδρέου τρίτης γενιάς  , «3G», ήδη απέδειξε ότι δεν συγχωρεί. Ο Σκανδαλίδης έχασε τη σίγουρη  υπουργοποίηση, διότι στο προεκλογικό αγώνα που έκανε χρησιμοποίησε γραφείο του Δήμου Αθηναίων, τηλέφωνα του Δήμου, με δαπάνη των φορολογούμενων, για το προεκλογικό του αγώνα.

Επεξε και έχασε ! )

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: