Skip to content

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, υποψήφιος στη Φωκίδα, Δ. Καραγιάννης

04/05/2012

Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης ο υποψήφιος με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» Δ. Καραγιάννης τονίζει:

«Στόχος μας να ελευθερώσουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια κατοχής»
-«Η εθνική κυριαρχία της χώρας και η Ελλάδα να έχει παραδοθεί ελέω Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σαμαρά στα χέρια των τοκογλύφων τραπεζιτών»
-«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ»
.

Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και η καταστροφική  για την πλειοψηφία των πολιτών εφαρμογή του μνημονίου ήταν η αιτία που ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καραγιάννης αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική και να προσχωρήσει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»]


 
Όπως τονίζει ο ίδιος , στόχος του κόμματός του είναι «να ελευθερώσουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια κατοχής στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και  να ξαναβρούμε εμείς οι Έλληνες τον εαυτό μας χωρίς Γερμανούς επιτρόπους και διοικητές»
Επιπλέον αναφέρεται με θετικό σχολιασμό στο γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συνεισφέρουν με ενεργητικό τρόπο δύο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ , ο κος Δημαράς και ο κος Μαριάς,  την ίδια στιγμή που αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«…Βλέπουμε ανθρώπους να αυτοκτονούν…»

«ΩτΦ» : κε Καραγιάννη, ουδείς στη Φωκίδα περίμενε δική σας υποψηφιότητα και ούτε είχατε δώσει δείγματα ότι επιθυμείτε πολιτική καριέρα. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να πάρετε μια τόσο μεγάλη απόφαση;

Καραγιάννης: Όταν καταστρέφεται η Ελλάδα, όταν βλέπουμε ανθρώπους να αυτοκτονούν, όταν βλέπουμε σπίτια να διαλύονται οικονομικά και επιχειρήσεις να κλείνουν, όταν βλέπουμε κατά δεκάδες χιλιάδες να μεταναστεύουν πάλι οι Έλληνες στο εξωτερικό και όταν βλέπουμε από τα κόμματα των μνημονίων να έχει εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας και η Ελλάδα να έχει παραδοθεί ελέω Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σαμαρά στα χέρια των τοκογλύφων τραπεζιτών, τότε σε ένα γενικό προσκλητήριο, δεν υπάρχουν περιθώρια μη αντίδρασης. Γι’ αυτό και ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Πάνου Καμμένου να μπούμε στη Βουλή Έλληνες πολίτες που δεν προερχόμαστε από τα πολιτικά τζάκια και παρασκήνια, αλλά άνθρωποι της βιοπάλης.

«ΩτΦ» : Γιατί διαλέξατε τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στο συγκεκριμένο κόμμα;

Καραγιάννης: Η αποφασιστικότητα και η ανυποχωρητικότητα. Η αποφασιστικότητα να ελευθερώσουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια κατοχής στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και η ανυποχωρητικότητα στο να ξαναβρούμε εμείς οι Έλληνες τον εαυτό μας χωρίς Γερμανούς επιτρόπους και διοικητές μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο και φυσικά αποφασιστικότητα και ανυποχωρητικότητα στο να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που έβαλαν έστω και το μισό δάχτυλο στο μέλι και εκείνοι που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή την απόλυτη δυστυχία.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω δικαιοσύνης»

«ΩτΦ» : Ο κ. Καμμένος είναι το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο αυτών των εκλογών, υπό την έννοια ότι βλέπουμε καθημερινά να βγαίνουν καταγγελίες σε βάρος του, ενώ ο ίδιος προτίμησε να απαντά μέσω της προσφυγής στη Δικαιοσύνη.  Ποιοι πιστεύετε ότι ενοχλούνται και για ποιους λόγους;

Καραγιάννης: Κατ’ αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι κανένας δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης. Ότι όλοι πρέπει να σταθμίζουμε τις πράξεις μας. Αυτό ισχύει για πολιτικούς, για επιχειρηματίες, για δημοσιογράφους, για τον κάθε πολίτη…
Τον τελευταίο ένα μήνα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και προσωπικά ο Πάνος Καμμένος έχουν δεχθεί τόνους λάσπης. Εκείνοι που βρίσκονται σε κατάσταση πανικού μας επιτίθενται ως κοινοί εκβιαστές, πλαστογράφοι, κουκουλοφόροι (προχθές έσπασαν τα εκλογικά μας κέντρα στην Καλαμάτα και την Πάτρα) δείχνοντας την ποιότητα της πολιτικής και της Δημοκρατίας που πιστεύουν.
Θα έλεγα, βέβαια, ότι είναι όχι μόνο επικίνδυνοι αλλά και αφελείς. Και οι ίδιοι οι κουκουλοφόροι της πολιτικής, αλλά και τα τσιράκια τους της δημοσιογραφίας. Κάθε χτύπημα στον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μας ανεβάζει τα ποσοστά και κατακρημνίζει τους ίδιους. Στις 7 Μαΐου θα έχουν καταλάβει τη σκληρή για εκείνους πραγματικότητα. Ότι ο πολιτικός κύκλος που κλείνει για τη μεταπολίτευση, αφορά και αυτούς.

«ΩτΦ» : Στους Ανεξάρτητους βλέπουμε να έχουν προσχωρήσει διάφορα κινήματα. Συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση. Πιστεύετε ότι αυτές οι διαφορές μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά και  να συνυπάρξετε αρμονικά μετά τις εκλογές ή θα δούμε φαινόμενα άλλος να φεύγει από τη μια «πόρτα» και άλλος από την άλλη;

Καραγιάννης: Εκείνοι που θα φύγουν από διαφορετικές πόρτες είναι όλο αυτό το σύστημα των εντολοδόχων των τοκογλύφων τραπεζών που υπέγραψε μνημόνια και που δε θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Σας το είπα και πριν. Ο μεταπολιτευτικός κύκλος κλείνει και τώρα αρχίζουν καινούρια πράγματα όπου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  θα έχουν τον καθοριστικό ρόλο.
Από κει και πέρα το μέτωπο συνεργασίας που κάναμε με το Γιάννη Δημαρά και το «Άρμα Πολιτών», το Νότη Μαριά και τους «Αντιμνημονιακούς Πολίτες», αλλά και κινήματα που έχουν κοινωνική υπόσταση ήταν και εξακολουθεί να είναι μία απαίτηση του ελληνικού λαού που ζητά πιο συντονισμένες δράσεις.
Σας διαβεβαιώνω ότι οι δράσεις αυτές θα είναι ακόμα πιο έντονες μέσα στη Βουλή μετά τις εκλογές. Τώρα απλά τρέχουμε όλοι μαζί για να επιτύχουμε το μεγαλύτερο δυνατόν εκλογικό αποτέλεσμα. Από την επόμενη Δευτέρα θα τρέχουμε ακόμα πιο συσπειρωμένα για να κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε υποσχεθεί στην εθνική μας αντιπρόταση.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και όλα τα κινήματα ή οι πολιτικοί φορείς που συσπειρώθηκαν γύρω μας έχουμε υπογράψει δέκα αρχές οι οποίες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι τέτοιοι φόβοι, όπως αυτοί που μου εκθέσατε, δεν μας αφορούν.
Άλλοι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να διαλυθούν την επομένη μέρα των εκλογών και να ψάχνουν την έξοδο κινδύνου.

«Χαοτικές οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ»

«ΩτΦ» : Η ΝΔ επιχειρεί να συνδέσει τους Ανεξάρτητους με το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει περίπτωση μετεκλογικά να δούμε τη συνεργασία των δυο κομμάτων σε κυβερνητικό επίπεδο;

Καραγιάννης: Επιμένετε σε μία ερώτηση η οποία έχει απαντηθεί πάρα πολλές φορές, όλες αυτές τις τελευταίες μέρες, τόσο από τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Πάνο Καμμένο, όσο και από τον Εκπρόσωπο του κινήματος, Τέρενς Κουίκ που είναι και ο δεύτερος στην τάξη. Έχουν κατηγορηματικά απορρίψει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι μπορεί να υπάρχουν κοινά σημεία σε θέματα οικονομικής αντιμετώπισης του μνημονίου, αλλά σε θέματα όπως τα εθνικά ή το μεταναστευτικό δημιουργεί χαοτικές διαφορές για την όποια κυβερνητική σύμπραξη. Και για να το κλείνω το θέμα, υπενθυμίζω και πάλι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου η οποία είναι αναρτημένη και στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δε δρουν ούτε εν κρυπτώ ούτε παρασκηνιακά. Ότι έχουν να πουν το λένε δημόσια. Μετά τις εκλογές θα καταθέσουν στη Βουλή των Ελλήνων την εθνική τους αντιπρόταση, που θα είναι και το κυβερνητικό τους πρόγραμμα και όποιος το αποδεχθεί από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς όρους, τότε μπορεί να προχωρήσει μαζί μας σε ένα ενιαίο αντιμνημονιακό κυβερνητικό μέτωπο. Εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε».

**  Από την «Ώρα της Φωκίδας»  , orafok.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: