Skip to content

ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ .?

30/05/2012

Η γελοιογραφία προέρχεται από τον ιστότοπο

EcoLeft
Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος.
Σε προηγούμενο άρθρο, κατάτι χιουμοριστικού περιεχομένου , επεχείρησα να περιγράψω  την αλλαγή στάσης της ΝΔ του Σαμαρά, του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του ΚΚΕ της Παπαρήγα, κατά του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.
Λόγω ιδιοσυγκρασίας, δεν προσεγγίζω το θέμα ως «συριζαίος», άλλωστε το κόμμα αυτό δεν είχε κάτι να «μου πει», πότε. Αλλά δεν μου αρέσει η υποκρισία των κομμάτων που διέλυσαν την χώρα, και τώρα βασίζονται στην αμνησία της κοινωνίας, διεκδικώντας να συνεχίσουν το έργο εξόντωσης των ελλήνων.
ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι το κακό που έφερε την χώρα στην καταστροφή, οδηγεί την χώρα εκτός ευρώ και Ευρώπης και θα διαλύσει την παγκόσμια οικονομία………Και αυτο το ανακάλυψαν ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και η Παπαρήγα.
Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται συνεχώς πιο δυνατή και πιο συντονισμένη. Όλα τα ΜΜΕ, ακολουθώντας κοινή στρατηγική, βρίσκονται στην ίδια γραμμή πυρός. Κόμματα τέως επίδοξων, και ποιος ξέρει και νυν δελφίνων, που αντίκρισαν την έξοδο από την Βουλή, στις αποτυχημένες, για καλή τους τύχη, εκλογές της 6ης Μαΐου, έσπευσαν να αφομοιωθούν με εύπεπτες και εύληπτες κοινωνικά δικαιολογίες, ώστε να μπορέσουν τα πρωτοκλασάτα και φιλόδοξα στελέχη τους να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες μία βουλευτική έδρα στην νέα εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Η Μπακογιάννη αδρανοποίησε την ΔΗΣΥ, Βουλευτές του Λάος λάκισαν, Βουλευτές των ΑΝΕΞΕΛ εξαφανίστηκαν ! ΤΕΛΙΚΑ είδες πόσο σημαντική είναι η Πατρίδα, όταν χάνεται η ΕΔΡΑ…….. ;
Το ποσοστό της τάξης του 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο αδρανοποιημένο και σηπώμενο ελληνικό πολιτικό σύστημα και ταρακούνησε τους ευρωπαίους «φίλους μας». Οι χθεσινοί ανεύθυνοι καταστροφείς της χώρας, έγιναν σφόδρα, κατήγοροι του ΣΥΡΙΖΑ και επίδοξοι διασώστες της ελληνικής οικονομίας.

Το παλαιό όμως, πάντα εναντιώνεται στο νέο, όταν βλέπει ότι πεθαίνει.

Ο Σαμαράς της ΝΔ προκήρυξε ανένδοτο αγώνα της «προοδευτικής» και φιλελεύθερης κεντροδεξιάς, κατά της «οπισθοδρομικής» κεντροαριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Το σαββατοκύριακο που πέρασε, στο συνέδριο της ΝΔ (26 – 27 Μαϊου) ο Σαμαράς διακήρυξε ότι «δεν θα επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα να καταστρέψουν την Ελλάδα»….. Και ποιος το λέει αυτό ; Το λέει ο αρχηγός ενός κόμματος, που κυβέρνησε την χώρα επί 12 χρόνια μετά το 1974, διόρισε στο δημόσιο, πραγματοποίησε δαπανηρότατους Ολυμπιακούς Αγώνες ως συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ, έκανε υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, έθρεψε τεράστια πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα (Ζήμενς, υποκλοπές κ.λπ), έμεινε έντεχνα εκτός της μάχης κατά του πρώτου μνημονίου και ψήφισε με χέρια και με πόδια το δεύτερο μνημόνιο, λέγοντας ανακριβώς ότι υπερασπίστηκε και ότι διαπραγματεύτηκε οτιδήποτε (θυμίζω 13ο μισθό, επικουρικές, χαμηλοσυνταξιούχοι).
Ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, το σαββατοκύριακο που πέρασε, παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη, και ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι μείωσε το χρέος της χώρας μέσω του PSI και θα διαπραγματευθεί το μνημόνιο για παράτασή του. Βεβαίως όμως, ο ΥΠΟΙΚ της Κυβέρνησης Παπανδρέου και μετά Παπαδήμου, ήταν ο πρωτεργάτης για την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου, της ψήφισης των δύο εφαρμοστικών νόμων και της εφαρμογής των περικοπών των χαμηλών εισοδημάτων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ως εύκολη λύση αύξησης των εσόδων του Κράτους, μία και ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής, ή απέτυχε ή δεν ξεκίνησε ποτέ για διάφορους λόγους……
Η δε Παπαρήγα του ΚΚΕ, με έκπληξή μου, την άκουσα να λέει, ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέρος του συστήματος και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο. Τέλος πάντων όμως, για το ΚΚΕ δεν αξίζει να λέμε και πολλά, γιατί του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ώστε να προσπαθήσει να αλλάξει όλους τους αντεργατικούς νόμους με τους οποίους διαφωνεί, και αρνήθηκε. Γι’ αυτό και το ποσοστό του στις νέες δημοσκοπήσεις έπεσε κατά τρεις και πλέον μονάδες.
Στο προεκλογικό σκηνικό της 17ης Ιουνίου λοιπόν, η στρατηγική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, έχει αλλάξει άρδην και αποκαλύπτει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Πλέον και τα τρία αυτά κόμματα, κατηγορούν ομοθυμαδόν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι επικίνδυνος για την χώρα και τους Έλληνες, ότι θέλει την δραχμή, ότι δεν έχει πρόγραμμα και ότι τελεί σε σύγχυση και ποιος ξέρει και για τι άλλο….
Σε όλα τα πάνελ συζητήσεων, οι πολιτευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν επιτίθενται πλέον ο ένας στον άλλον, αλλά επιτίθενται και οι δύο μαζί κατά των πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, και οι δύο εκθειάζουν το ΚΚΕ για την ξεκάθαρη στάση του, να μην συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση συνασπισμού. Κατά παράδοξο τρόπο όμως, την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει σε κυβέρνηση με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την βαφτίζουν ανεύθυνη……….. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Από την άλλη, είναι τραγικό, ξαφνικά να ανακαλύπτουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τις «ευθύνες» του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάντια της χώρας, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κυβερνήσει ούτε μία ημέρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εναλλάσσονταν στην εξουσία επί 40 χρόνιαΠολιτικοί που παρέλασαν από  πολλούς υπουργικούς θώκους και ευθύνονται για σπατάλες δημοσίου χρήματος και σκάνδαλα κάθε είδους, κατηγορούν τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, για ανικανότητα και ανεύθυνη στάση έναντι του τεράστιου προβλήματος της χώρας, που αυτοί όμως δημιούργησαν.

ΞΑΦΝΙΚΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΚΚΕ, εντόπισαν ταυτόχρονα τις «κωλοτούμπες» του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν ο Τσίπρας θα καταγγείλει μονομερώς ή θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο… Τώρα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ζητάνε ξεκάθαρη θέση και ακριβέστατη περιγραφή των κινήσεων που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν γίνει κυβέρνηση, για να ΚΡΙΝΟΥΝ εάν θα είναι επωφελής για την χώρα ή ζημιογόνος. Ενώ ξέχασαν τις συνήθεις αοριστολογίες που περιείχαν και περιέχουν τα προγραμματά τους, και τις μετεκλογικές πρακτικές τους που μεταμόρφωναν σε ψέμματα τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.

Αυτοί οι τρεις επίσης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ) ΒΡΗΚΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ότι ο Τσίπρας προσέβαλλε τον Ολάντ με το λογοπαίγνιο «ολαντρέου». Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ τον κατέκρινε για αυτό το «ατόπημα», ξεχνώντας ότι το λογοπαίγνιο αναφέρεται σε δικό του «αρχηγό».

Αναρωτιέμαι μέχρι που μπορεί να φτάσει η πολιτική υποκρισία και ανευθυνότητα, όταν το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η εξουσία. Μπορούν να εξηγήσουν οι στελεχάρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πόσες «λεπτομερείς» περιγραφές της πολιτικής τους περιέχονται στα προεκλογικά φυλλάδια που κυκλοφορήσαν κατά καιρούς, και πόσες από τις «λεπτομέρειες» εφάρμοσαν όταν ανέλαβαν την εξουσία ; Αερολογίες και φούσκες πούλησαν και οι δύο επί 40 χρόνια, γι’ αυτό διέλυσαν την χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Οι ίδιοι πολιτικοί, ακολουθώντας πιστά την τακτική των εκβιασμών, θέτουν διλήμματα όπως : ευρώ ή δραχμή, μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, πείνα και εξαθλίωση ή μνημόνιο και ελπίδα, και αρκετά άλλα που περνούν υποσυνείδητα στο κοινό, αδιαφορώντας για την κατάσταση που έχουν οδηγήσει ήδη την ελληνική κοινωνία παραδίδοντας την σε ένα διεθνές σύστημα τοκογλυφίας. Και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ΞΕΧΑΣΑΝ ότι αυτόν τον καιρό, εφαρμόζεται ο νέος φορολογικός νόμος που ψήφισαν ως απόρροια του δευτέρου μνημονίου που επίσης ψήφισαν, και που εξαιτίας του θα κληθούν ακόμα και το 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, να πληρώσουν φόρο.

Είναι λοιπόν υποκριτικό και ντροπή, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ευθέως ευθύνονται για την χρεωκοπία της χώρας, να κατηγορούν τις νέες δυνάμεις που ανέδειξε η κάλπη της 6ης Μαΐου. Και επίσης, πρέπει να ντρέπονται, γιατί οδήγησαν τον ελληνικό λαό, να ψηφίσει ακόμα και ακραίες φωνές που δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα.


Ακόμα περισσότερο, πρέπει να ντρέπονται διότι στελέχη τους, διέσυραν την αξιοπιστία της χώρας και των ελλήνων στο εξωτερικό, κατηγορώντας τους ως τεμπέληδες, διεφθαρμένους και ανίκανους.

Έχω ξαναγράψει, ότι ιδεολογικά, δεν εκφράζομαι από τίποτα άλλο, πέραν από την δημοκρατία. Ένα δύσκολο και υπεύθυνο πολίτευμα. Όμως η δημοκρατία ως πολίτευμα και ως πολιτική πρακτική, εμπεριέχει και τους κανόνες του δίκαιου αγώνα και της υπεύθυνης στάσης. Το μόνο που βλέπω  όμως επαυξημένο σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, είναι ένας τεράστιος πόλεμος λάσπης που έχουν εξαπολύσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέποντας σκόπιμα το παρελθόν τους και τα δικά τους εγκλήματα. Και δεν διστάζουν να κατηγορήσουν άλλους για τα δικά τους εγκλήματα. Οι δύο αυτοί πολιτικοί σχηματισμοί, που καταχράστηκαν την εξουσία και το δημόσιο χρήμα επί 40 χρόνια. Τα στελέχη τους κατηγορούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα για αφέλεια και ανευθυνότητα, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι εμφανίζονται με άπειρη αλαζονεία και αμετροέπεια. Είναι ολοφάνερο, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν κρυφή και κοινή συμφωνία επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ύαινες που συμμαχούν με τα λιοντάρια για να φάνε τα Βουβάλια, αλλά μετά το τέλος του κυνηγιού, αρχίζει πάλι ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για το μεγαλύτερο κομμάτι.
Σε αυτό το σκηνικό, η παύση πυρός κατά του ΚΚΕ, εκ μέρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι ύποπτη, και δείχνει ότι αυτό το κόμμα, προφανώς εξυπηρετεί διαχρονικά με την στάση του, το σύστημα εναλλαγής της εξουσίας. Μοναδική λαμπρή εξαίρεση στο ΚΚΕ, παραμένουν οι αγνοί αγωνιστές που μένουν μακριά από τα παιχνίδια της πολιτικής.

Τέλος, πολύ συντονισμένα και έντεχνα, θα παρατηρήσουμε, ότι στις τηλεοπτικές συζητήσεις αυτής της περιόδου, κανένας εκπρόσωπος από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν επιτίθεται ο ένας στον άλλον με την ίδια σφοδρότητα που και οι δύο μαζί επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μιλάνε καθόλου για τα μέτρα που έχουν υπογράψει οι αρχηγοί τους ότι θα εφαρμόσουν κατά της ελληνικής κοινωνίας, των μισθωτών και των συνταξιούχων, και δεν ξεκαθαρίζουν τον αόριστο όρο «ανάπτυξη».

Εν κατακλείδι, εάν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, δημιούργησε πανικό στο υπάρχον πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, με τα αποτελέσματα που έφερε, το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, πρέπει να φέρει τον τρόμο σε όλους αυτούς που πλέον περιμένουν να διαπιστώσουν εάν θα μείνουν ή θα φύγουν άρον – άρον από την χώρα. Διότι, ας μην ξεγελιόμαστε, αυτός ο πόλεμος λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που ενισχύεται με την επιστροφή τέως «μαύρων προβάτων», στα μητρικά κόμματα (δηλαδή την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ), προφανώς με ανταλλάγματα, γίνεται για έναν και μόνο λόγο : το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, και όσοι εξυπηρέτησαν στο παρελθόν ή εξυπηρετούν στο παρόν, φοβούνται ότι η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, πιθανών θα ξεκινήσει μία χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που θα αποδώσει πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε πολύ μεγάλη έκταση. Προφανώς η οικονομική κατάσταση και η δυστυχία της κοινωνίας έχουν έρθει σε δεύτερη μοίρα, αφού συνεχίζουν να περικόπτονται ακόμα και οι συντάξεις των 550 ευρώ.

Όμως, ο εξοστρακισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν θα αποτελούσε και μία πραγματική αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση για την χώρα μας ; Είναι δυνατόν να περιμένεις αλλαγή από τον αμετανόητο ;

Γι’ αυτό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ναι μεν θα ψηφίσουμε ψύχραιμα και υπεύθυνα. Και ψυχραιμία και υπευθυνότητα σημαίνει ότι τον κλέφτη και το ψεύτη, τους πετάς στην γωνία. Το ακούσατε στην Χαριλάου Τρικούπη και την Συγγρού ;

Γρηγορείτε

Αναρτήθηκε από  – Logia-starata.blogspot
.
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: