Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΦΩΚΙΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ, ΑΔΕΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΣΑΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ…και ο Δήμος Δωρίδος … νοικιάζει κτήριο στο Λιδωρίκι

28/12/2012

Ενώ η αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, δεν έδωσε Αδεια εξόρυξης στο Δροσάτο Ευπαλίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε δική της αδειοδότηση .

.

 Σύμφωνα με ενημέρωση από την αιρετή Περιφέρεια Στερ Ελλάδος (Αντιπεριφ ΦΩΚΙΔΑΣ Κα Γαζή), στη συνεδρίασή της στις 15 Μαρτίου 2012, ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων (ΜΠΕ) λατομείου μαρμάρων της Ευαγγελίας Στασίνη – Κουφογιάννη, στη θέση «Σπηλιά» περιοχής Δροσάτου Δ.Ε. Ευπαλίου Δήμου Δωρίδας, κοινοποιώντας την απόφαση στους αρμόδιους φορείς (όπως όφειλε να πράξει).

Τονίζονται μάλιστα και οι λόγοι που δεν εξέδωσαν “Αδεια λειτουργίας στο λατομείο” της Κας Ευαγγελίας Στασίνη – Κουφογιάννη : α) Η περιοχή είναι κορεσμένη από λατομικές δραστηριότητες β) Δεν υπάρχει πρόσβαση που να πληρεί τους κανόνες ασφάλειας και ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων στην Ε.Ο. Ναυπάκτου – Λιδωρικίου και Η επιτροπή μάλιστα είχε δημοσιεύσει την μελέτη τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων στις εφημερίδες «Ώρα της Φωκίδας» και «Εν Δελφοίς» για παροχή πληροφοριών, στοιχείων και παραλαβή των εγγράφων απόψεων από τις 26/01 έως τις 26/02/2012.

– Αρα ξεκαθαρίζοντας τις ευθύνες, την άδεια δεν την έδωσε η αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

– Την Αδεια λατομείου, έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας (σημειώνεται ότι ουδεμία σχέση έχει με την Αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !

Δηλαδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, έδωσε την αρχική ΑΠΟΦΑΣΗ με αριθμόμ 2781/116712/17.7.2012) και Αδεια εξόρυξης (5.11.2012, ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 5281/5.11.2012, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδος (πληροφ. κ.Β. Γεράγγελο, τηλέφωνο 22310-43.191 ) ) , δίχως να λάβει υπόψη της την Αιρετή Περιφέρεια (όπως γράψαμε αποκλειτικά στο “ΕΥΠΑΛΙΟ καθ’ οδόν” η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας έχει ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και …μάλιστα… προκαλεί δίνοντας προθεσμία για … τυχόν ενστάσεις κατά της απόφασης αυτής ).

Στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ Α άραγε ΙΣΧΥΟΥΝ … ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ ΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ…?

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ?

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

———————————————–

Υπενθυμίζουμε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ άρθρο του ΕΥΠΑΛΙΟ…καθ’ οδόν από 21.12.2012 :

Δόθηκε Αδεια εκμετάλλευσης Λατομείου μαρμάρων στο ΔΡΟΣΑΤΟ Δ.Ε.ΕΥΠΑΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ 21/12/2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ( ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΑΔΑ: Β428ΟΡ10-0ΗΜ )

Εκδόθηκε Αδεια εξόρυξης – εκμετάλλευσης Λατομείου Μαρμάρων στο ΔΡΟΣΑΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ στο όνομα της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΗ – ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ (καταγωγή Μαλάματα), με αρχική διάρκεια εξόρυξης 10 χρόνια . Εχει ήδη εκδοθεί η ΑΔΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ, ΣΤΟ ΔΡΟΣΑΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, ΘΕΣΗ “ΣΠΗΛΙΑ”. ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 16.7.2012 (ΑΡΙΘΜ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 2781/116712/17.7.2012) και στις 5.11.2012, ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 5281/5.11.2012, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδος (πληροφ. κ.Β. Γεράγγελο, τηλέφωνο 22310-43.191 ).

Την ανωτέρω απόφαση εξέδωσε ο Γεν Δ/ντής Γενικής Δ/νσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. …μάλιστα … τονίζει η απόφαση ότι “πρέπει να ληφθούν μέτρα αντιρρύπανσης για την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος…! “ .

Τελικά Πατριώτη τι ισχύει και τι υπερισχύει σε αυτή τη REPUBBLICA ?

MAΣ ΦΑΓΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΑΜΕ ότι η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ “γεωγραφικά και Διοικητικά” ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , με έδρα τη Πάτρα, ΑΡΚΕΤΟΙ … ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΕΝΤΟΝΑ. ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ … ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ, ΑΠΟ τη ΠΑΤΡΑ (που την ενώνει η νέα Γέφυρα του Ρίο).

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ. ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ (δυστυχώς) η τελεταία ελπίδα … ΙΣΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙπου έρχονται, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ και Καλλικρατικών Δήμων, ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ.

Μας φάγαν τα “μικροκομματικά” που τελικά μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε.

Δυστυχώς εφόσoν τόσα χρόνια δεν είχαμε μυαλό, Μόνο με τις FAST TRUCK διαδικασίες θα ρυθμισθούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων . ( δηλαδή, όσον αφορά το Λατομείο στο Δροσατο, για την ίδια θέση και επένδυση, ισχύουν ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ Περιβαντολογικοί όροι …? )

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ … και Χαιρετίσματα στη Λάρισσα .

πηγή , ΕΥΠΑΛΙΟ…καθ’ οδόν, http://efpalio.wordpress.com

*——————————————————————————–*

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ «ΔΩΡΙΔΑ…εδώ ΔΩΡΙΔΑ»

Οι ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ του … ορεινού όγκου Δημου Δωρίδος (που…μη ξεχνιόμαστε… πήραν ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ και την έδρα του Δήμου ), πάτησαν τότε πόδι με τη γνωστή σε όλους μας Βουλευτίνα Παπαθανάση, να πάει η Δωρίδα στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ και όχι στη ΠΑΤΡΑ.

Περιμένουμε ακόμα τα χειρότερα.Τα προβλήματα είναι πλέον εμφανή σε όλους.Τέλιωσε το 2012 και …ψάχνουν ακόμα για να στεγάσουν τις Υπηρεσίες του Δήμου Δωρίδος στο Λιδωρίκι.Ενώ στι Ευπάλιο κάθεται ολοκαίνουργο κτήριο και περιμένει πελάτες. Νοικάζουν…δια της πλαγίας οδού …τησ ΔΩΡΕΑΝ  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙδΩΡΙΚΙ(εκεί που παλαιά σταγαζόταν η Εφορία που αφαιρέθηκε από το Κράτος και έμεινε αμανάτο και για 2 χρόνια ο ιδιοκτήτης προσπαθούσε απαγνωσμένα και μάταια να πουλήσει. Πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να ματαιώσει όλα αυτά τα πε΄ριεργα σχέδια και τρελλά έξοδα εν μέσω κρίσης.(μετά την αρχική μίσθωση…ο ιδιοκτ’ητης του κτηρίου θα το πουλήσει επιπλωμένο στο Δήμο Δωρίδος, ελπίζοντας να έχουν διορθωθεί τα οικονομικά του Δήμου).

 Που να βρεθεί χρόνος για ενστάσεις για τα λατομεία.

Οπως διαβάζουμε ήδη άρχισαν οι παραιτήσεις αξιόλογων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Φωκίδα.Τα προβλήματα είναι ακόμα μπροστά μας.-

        –

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: