Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η απαξίωση … συνεχίζεται, γράφει ο Κώστας Κουτσούμπας (δημοτ σύμβουλος Δ.Δωρίδος)

15/01/2013

 

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Δωρίδος Κώστα Κουτσούμπα σχετικά με την επιλογή των νέων δύο Αντιδημάρχων του Δήμου Δωρίδας.

Μετά το σήριαλ κοροϊδίας, που οδήγησε στην αναβολή κατασκευής νέου Δημαρχείου στη πρωτεύουσα της Δωρίδας, ο Γιώργος Καπεντζώνης, συνεχίζει να απαξιώνει τόσο το Λιδωρίκι, όσο και την ορεινή Δωρίδα.

Το νέο επεισόδιο, στο σήριαλ απαξίωσης της ορεινής Δωρίδας, είναι η επιλογή των νέων δύο Αντιδημάρχων, οι οποίοι προέρχονται από τις παράκτιες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ λόγων και έργων εκ μέρους του Δημάρχου Δωρίδος. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανισότητα μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος σε συνέντευξη του στην Ώρα της Φωκίδας, δήλωσε ότι «… ο τίτλος του Αντιδημάρχου στο Δήμο Δωρίδος δεν είναι τίτλος τιμής, αλλά πολύ περισσότερο μια ακόμα θέση στο οργανόγραμμα του Δήμου, ένας ακόμα άνθρωπος που εργάζεται στον Δήμο πότε ως προϊστάμενος, πότε ως υπάλληλος και πολλές φορές ως εργάτης.».

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, η μεγάλοι χαμένοι των επιλογών του, είναι η Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου και η Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων, δηλαδή η ορεινή Δωρίδα.

Πιστεύω ότι με τις επιλογές που έκανε ο κ. Δήμαρχος, οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες στη διακυβέρνηση του Δήμου, θα οξυνθούν δραματικά και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών.

Και αυτό γιατί, η καθημερινή παρουσία των Αντιδημάρχων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και η γνώση των τοπικών προβλημάτων, όπως έδειξε και η μέχρι σήμερα πορεία του ΄΄Καλλικράτη΄΄, είναι επιβεβλημένη.

Ας δεσμευτεί, ο κ. Καπεντζώνης, δημόσια ενώπιον του λαού της ορεινής Δωρίδας, ότι οι Αντιδήμαρχοι που επέλεξε, θα έχουν καθημερινή παρουσία στις Δημοτικές Ενότητες, ώστε να φροντίζουν για τη καθημερινότητα των δημοτών.

Μιας καθημερινότητας που αν και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος έχει αναγάγει σε βασική προτεραιότητα του, εντούτοις στη πράξη, τα προβλήματα αυτά έχουν αυξηθεί τη τελευταία διετία με γοργούς ρυθμούς.

Χωρίς να θέλω να εισέλθω στα εσωτερικά της παράταξης του κ. Δημάρχου, ως απλός πολίτης της Δωρίδας, αναρωτιέμαι, δεν υπήρχε κανείς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του, ούτε από το Λιδωρίκι, ούτε από τα Βαρδούσια, ο οποίος να πληροί τα κριτήρια του κ. Καπεντζώνη και να οριστεί Αντιδήμαρχος στις δυο Δημοτικές Ενότητες;

Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο, η παράταξη του διαθέτει πολλά αξιόλογα στελέχη που θα μπορούσαν να αναλάβουν ρολό Αντιδημάρχου. Δεν υπάρχουν τέτοια στελέχη μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από το Λιδωρίκι και τα Βαρδούσια; Ή μήπως ο κ. Δήμαρχος με τη πρόταση του αυτή, από τη μία ΄΄ξεχρεώνει΄΄ μικροπολιτικά προεκλογικά γραμμάτια και από την άλλη προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες οξύνονται όσο παραμένουν στα λόγια οι δεσμεύσεις του;

Μήπως οι επιλογές αυτές του κ. Δημάρχου υποκρύπτουν και κάτι ακόμη;

Η επιλογή των νέων Αντιδημάρχων, οι οποίοι πλέον στο σύνολο τους, προέρχονται από τις παράκτιες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, φανερώνουν τις πραγματικές προθέσεις του κ. Δημάρχου.

Και οι προθέσεις αυτές δεν είναι άλλες, παρά η πλήρη απαξίωση και αποδυνάμωση του Λιδωρικίου και της ορεινής Δωρίδας.

Αναρωτιέμαι, στη περίπτωση που ο κ. Καπεντζώνης επέλεγε ως Αντιδημάρχους τέσσερεις δημοτικούς συμβούλους από την ορεινή Δωρίδα, ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις στις Δημοτικές Ενότητες Ευπαλίου και Τολοφώνα;

Τιμώ και σέβομαι τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που επιλέγηκαν ως Αντιδήμαρχοι και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Όμως ως πολίτης της Δωρίδας και δημοτικός σύμβουλος προερχόμενος από τη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου, είμαι υποχρεωμένος να κριτικάρω και να καυτηριάσω αυτή την απόφαση του Δημάρχου Δωρίδος.

Κώστας Κουτσούμπας

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δωρίδος

 

-Amfissapress

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: