Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποκλειστική δήλωση της βουλευτού Φωκίδας για την μήνυση της ΑΕΠ …

22/05/2013

… κατά του Δημάρχου και των μελών του Δ.Σ. Ιτέας…

 Μετά την σχετική ανάρτηση του Enikos, σχετικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ασπασίας Μανδρέκα και την μήνυση της ΑΕΠΙ, 
η οποία αναφέρει:


 
     «Αρνητική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου και της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.
Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα μετά την μήνυση για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, που υπέβαλλε εναντίον των δύο βουλευτών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Παρά το γεγονός ότι η κα Δούρου ζήτησε την άρση της ασυλίας της, η Επιτροπή αποφάνθηκε ομοφώνως αρνητικά, όπως και για την κα Κανέλλη.
Ομοφώνως, ωστόσο, η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Α. Μανδρέκα (για καταγγελία εναντίον της από την ΑΕΠΙ όταν ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ιτέας) του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Διακάκη (για ακάλυπτη επιταγή όταν ασκούσε το επάγγελμά της ως φαρμακοποιού) και του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσή (για δύο υποθέσεις καταγγελιών εναντίον του όταν ήταν δήμαρχος Κρανούλας Ιωαννίνων και όταν ήταν πρόεδρος της Συνεταιριστικής Πίνδος)»,

  επικοινωνήσαμε με την βουλευτή Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα, η οποία μας είπε   ότι πρόκειται για υπόθεση ρουτίνας, που αφορά μήνυση της ΑΕΠΙ κατά του δημάρχου Ιτέας και κατά των 17 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά συνέπεια και κατά της ίδιας.
  Η ίδια η βουλευτής  ζήτησε  την άρση της ασυλίας της από την Επιτροπή μετά την  εισήγησή της, καθώς η ίδια δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως αποτελεί πολιτική δίωξη η μήνυση αυτή και αυτό είναι το αντικείμενο που εξετάζει η επιτροπή.

 Έχουν ήδη επιδοθεί οι κλήσεις για όλους τους υπόλοιπους που θα δικαστούν στο 3μελές Πλημμελειοδικείο Άμφισσας.
 -«Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν παραβεί ουδεμία διάταξη και κανένα Νόμο, λέει η κ. Μανδρέκα, και σε κάθε περίπτωση θα κριθούμε όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης από το αρμόδιο Δικαστήριο. 
  Εγώ η ίδια ενημερώνω τους συμπολίτες μου, όπως οφείλω να κάνω, για να μη μπορεί ο κάθε κακόπιστος να διαστρεβλώνει την αλήθεια!», καταλήγει η βουλευτής. 

  * Να επισημάνουμε ότι πραγματικά είναι ρουτίνα οι καθημερινές παρόμοιες υποθέσεις στην Επιτροπή και αφορούν όλους τους βουλευτές, όπως είδαμε προ ημερών την Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Νικήτα Κακλαμάνη κλπ. Σχετικά με την υπόθεση του πρώην Δήμου Ιτέας το θέμα, αν θυμόμαστε καλά το ρεπορτάζ, έχει να κάνει με την προσωπική συνεννόηση του τότε δημάρχου για κάποιες συναυλίες… 

Αναρτήθηκε από 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: