Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ – «Δωρίδα Τόπος να ζεις»: με ή άνευ Τάκη Παπαγεωργίου…;

31/01/2014

 
ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας:  «Δωρίδα Τόπος να ζεις»
  Στα πλαίσια της διαβούλευσης με την κοινωνία, και με το σύνθημα ξεχάστε την Ελλάδα που ξέρατε και ανασκουμπωθείτε! η Δημοτική Κίνηση – Δωρίδα Τόπος να ζεις, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των μελών του Σύριζα Δωρίδας, ανέπτυξε σε συγκέντρωση που έγινε στο Δημαρχείο Ευπαλίου, τις βασικές αρχές-θέσεις της Δ.Κ. και στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος. Παράλληλα έγινε καταγραφή των προβλημάτων, όπως αυτά διατυπώθηκαν από τους κατοίκους, καθώς κι απόψεις για τη λύση τους.
Μέσα στη ζοφερή κατάσταση της μνημονιακής πραγματικότητας, δηλαδή της ανεργίας, της φτώχιας, της ύφεσης, της βάναυσης υπερφορολόγησης και της περαιτέρω υποβάθμισης του επιπέδου ζωής και ενώ το κοινωνικό κράτος απαξιώνεται και διαλύεται, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η άσκηση κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους του Δήμου, με συγκεκριμένες δομές που θα απαντούν στις τωρινές ανάγκες.
Σκοπός της Δ.Κ είναι οι προσπάθειές μας να βρουν εύφορο έδαφος, οι αγωνίες μας να συναντηθούν μ΄ αυτές άλλων συλλογικοτήτων, κινήσεων και δημοκρατικών δημοτικών παρατάξεων.
Διακηρύττουμε την πίστη μας ότι είναι πια αναγκαιότητα να αναπτυχθεί ένα πραγματικά αυτοδιοικητικό κίνημα αρχών, ένα ευρύτερο μέτωπο, παρατάξεων, κινήσεων, συλλογικοτήτων και πολιτών οι οποίοι θα συμφωνήσουν σε μια πολιτική βάση η οποία θα βάζει σε δεύτερη μοίρα κομματικές σκοπιμότητες, μικροπολιτική και προσωπικές φιλοδοξίες, ώστε να μπορέσει να υπάρξει προοπτική για αλλαγή και να δίνει μια νέα προοπτική για το δήμο.
Η διακήρυξη που συντάχθηκε από την κινησή μας, για την συγκρότηση ενός Δημοκρατικού Αυτοδιοικητικού Μετώπου με στόχο μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα είναι δίπλα στο δημότη εγκρίθηκε στην ολομέλεια της κινησή μας, και μέσω αυτής καλούμε κάθε όμορη παράταξη και συλλογικότητα και όλους τους δημότες της Δωρίδας σε συμπόρευση με προοπτική την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2014.
Tο θεμελιώδες «στοίχημα» είναι η προσέλκυση καινούριων ικανών ανθρώπων στην πολιτική μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, και η ταυτόχρονη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της, της οικονομικής αυτοτέλειάς της και των ευθυνών της ώστε να καταστεί περισσότερο ανταποδοτική και ελεγχόμενη από τους ίδιους τους δημότες. Το εγχείρημα για μας είναι να δημιουργήσουμε σταθερούς δεσμούς με την κοινωνία του Δήμου μας, που αναζητά ανατροπή της σημερινής κατάστασης απαλλαγμένης από τον παραγοντισμό.
Αναρτήθηκε από 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: