Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το success story της Δημοτικής αρχής.

12/04/2014

Επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση ενός μηνός δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει το προεκλογικό παραμύθι πατώντας  εδώ
Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι ο νόμος ορίζει συγκεκριμένα χρονικά όρια εντός των οποίων πραγματοποιείται ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής, ούτε στο λιγοστό ακροατήριο -έχετε κουράσει τον κόσμο και σας θεωρεί όψεις του ιδίου νομίσματος- αλλά δεν μπορεί να μην σχολιάσω τις οικονομικές αναλύσεις του «Στουρνάρα» για οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Το ταμειακό υπόλοιπο την 31/12/2012 ανέρχεται σε 2.250.000€ περίπου.
Αν είναι έτσι ας ελαφρύνετε λίγο τον κόσμο και να κάνετε κοινωνική πολιτική. Εσείς καθώς λέτε πήρατε τον νέο Δήμο «σόλο» μέσα και μπορέσατε και δημιουργήσατε τέτοιο κομπόδεμα? Μήπως αυτά τα χρήματα αφορούν ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις του Δήμου  για εκτέλεση διάφορων έργων τα οποία τρέχουν  και τα κρατάτε στο ταμείο για να δημιουργείτε καλή εικόνα. Αυτό προκύπτει από την αύξηση των εσόδων από επιχορηγήσεις για επενδύσεις. Μου θυμίζει το πρωτογενές πλεόνασμα της Κυβέρνησης Σαμαρά. Εδώ έχετε φεσώσει όλη την αγορά και κάθε λίγο και λιγάκι σας κόβουν την πίστωση. Καύσιμα, ανταλλακτικά, συνεργεία κλπ προμηθευτές είναι συνέχεια στα κάγκελα.
Για την οργάνωση του Δήμου πρέπει να δώσω εύσημα σε αυτόν που σχεδίασε το οργανόγραμμα του Δήμου.  Εδώ αν και είχατε μπούσουλα από το Υπουργείο Εσωτερικών και από άλλους Δήμους στην προσπάθειά σας να πρωτοτυπήσετε τα κάνατε σκατά.  Για τον λόγο αυτό ήδη το τροποποιήσατε και το αναβαθμίσατε σε απόσκατα.  Έχετε υπηρεσίες με ένα άτομο και δεν ξέρει ο κάθε υπάλληλος σε ποια υπηρεσία ανήκει και σε ποιόν προϊστάμενο να απευθυνθεί.  
Για αξιοκρατία τι να πω.
Όποιος έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι.  Άλλωστε γιαυτό γίνεται αυτό το μπάχαλο.
Το οργανόγραμμα του Δήμου και οι τοποθετήσεις του προσωπικού δεν έγιναν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες  των υπηρεσιών αλλά σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας.
Αντί να επανδρώσατε τις υπηρεσίες ύδρευσης και καθαριότητας με το αναγκαίο προσωπικό έτσι ώστε να μπορούν άμεσα να επεμβαίνουν για να λύνονται αμέσως τα προβλήματα παρουσιάσετε μια μελέτη η οποία δεν πατάει πουθενά και τα αναθέσατε σε ιδιώτες.
Φουσκώσατε τις δαπάνες τόσο πολύ που αναρωτιέμαι πως δεν έσκασαν.
Και απ την άλλη για ψηφοθηρικούς σκοπούς συνεχίζετε και προσλαμβάνετε εποχικό προσωπικό για τις ανάγκες των παραπάνω υπηρεσιών. Στα ορεινά όλα τα ρέματα έχουν γίνει σκουπιδότοποι.  Απορριματοφόρο περνάει στην χάση και την φέξη. Αν  υπάρχει κανένας δραστήριος πρόεδρος χωριού και διαπιστώσει καμιά βλάβη στα δίκτυα ύδρευσης και Αντιδημάρχου θέλοντος, αυτή επισκευάζεται.  Για τις οικιακές συσκευές ας είναι καλά οι τσιγγάνοι. Μόλις βγεί στο πεζοδρόμιο εξαφανίσθηκε.
Σε ότι αφορά την ένταξη νέων έργων σε διάφορα αναπτυξιακά έργα μπορώ να σας συγχαρώ για τις μελέτες που συντάξατε με διάφορα ιδιωτικά μελετητικά γραφεία. Σε συνεργασία με τις παλιότερες δημοτικές αρχές να δημιουργήσετε ένα   χώρο και να τις εκθέσετε…
Για την διευκόλυνση των κτηνοτρόφων της περιοχής χαράχθηκαν νέοι δρόμοι, οι παλιοί συντηρούνται με τα μηχανήματα του Δήμου -όσα λειτουργούν ακόμα- και ο καου-μπόης του Δήμου, με το αζημίωτο βέβαια, καθημερινά συλλαμβάνει όσα κυκλοφορούν αδέσποτα.  Τι ωραία που θα ήταν
Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του είναι κοντά σε οποιοδήποτε δημότη χρειαστεί βοήθεια. Ήδη μοίρασε τρόφιμα τους οικονομικά αδύνατους (ΟΠΕΚΕΠΕ), δημιούργησε υποδομές για νέες θέσεις εργασίας (Προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας), οικονομική στήριξη άπορων οικογενειών (Κοινωνικό Παντοπωλείο) και συσσίτια γι αυτούς που δεν έχουν φαγητό.
Εξόπλισε  χώρο στο Καστράκι με γραμμή internet για τον γιατρό για να μπορεί να εξυπηρετεί την περιοχή και το Φαρμακείο…
Με δικές σας ενέργειες επαναλειτούργησε ο Βιολογικός καθαρισμός Ερατεινής ύστερα από τα πρόστιμα που πέσαν αλλιώς ακόμα θα κοιμόσασταν. Το ίδιο συνέβει και στη Λίμνη του Μόρνου την οποία είχατε μετατρέψει σε απόπατο. Κατά τα άλλα η φροντίδα για το περιβάλλον και το ενδιαφέρον για τουριστική ανάπτυξη  παραμένει στις πρώτες επιλογές σας. Χα χα χα!!
Και μιας και έρχονται εκλογές όπως λέει και το άσμα όσο νυχτώνει το αγγούρι μεγαλώνει

ΥΓ: Όχι ότι πιστεύω ότι οι άλλοι θα κάνουν τίποτα καλύτερο γιατί τον παρελθόν τους είναι βεβαρυμένο αλλά, άλλο να ξέρεις ότι έχεις απέναντί σου λύκο και άλλο να σε προσπαθεί να σε  κοροϊδέψει φορώντας προβιά αρνιού.
Η μοναδική λύση είναι τα «βαρίδια» να πάνε στον πάτο και να αναδειχθούν νέες υγιείς δυνάμεις που θα πάνε τον τόπο μπροστά.
http://www.doridas.blogspot.gr   –   ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: