Μετάβαση στο περιεχόμενο

οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το 2012 (οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων του ασφαλιστικού )

01/06/2016
Οργή ακόμα και από βουλευτές

Σάλος για την εξαίρεση των βουλευτικών συντάξεων από τις περικοπές

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ.Ζουράρις

 

 Αθήνα

Αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές προκάλεσε η διάταξη που περιέχει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φθάνει στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί μέχρι το 2012 εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων και των περικοπών που φέρνει το νέο ασφαλιστικό.

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο οποίος μίλησε για «ελεεινή συμπεριφορά», ζήτησε τη διαγραφή της εξαίρεσης αυτής και ζήτησε από τους ευνοημένους να ζητήσουν οι ίδιοι τη διαγραφή της.

Διαφαίνεται από την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα εργασίας κ. Κατρούγκαλου ότι οι διατελέσαντες βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν μέχρι το 2012, καθώς και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πρόσωπα μετά το 2012. Απαιτώ από τον Υπουργό Εργασίας, να διαγράψει αυτήν την εξαίρεση», ανέφερε ο βουλευτής,

«Επισημαίνω προς τους ευνοημένους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους ότι με αυτήν την ελεεινή τους συμπεριφορά, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον ελληνικό λαό και τους υπενθυμίζω, αν τους έχει μείνει και λίγο μυαλό, ότι για λόγους στοιχειώδους αυτοπροστασίας θα έπρεπε οι ίδιοι, αυτεπαγγέλτως και αυτοκλήτως, να ζητήσουν την απάλειψη αυτής της φαυλοκεντρικής διαφαινόμενης διατάξεως» πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις.

Στις επικρίσεις απάντησε το υπουργείο Εργασίας, το οποίο αναφέρει πως επειδή δεν υπήρχε Ταμείο, που χορηγεί τη σύνταξη αυτή, δεν μπορεί να συνεισφέρει στον κρατικό κορβανά.

«Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονται οι συντάξεις μέχρι το 2012. Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές.

»Έτσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.

»Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως φαίνεται, πάντως, η εν λόγω διάταξη ενδέχεται να ακυρωθεί όταν το νομοσχέδιο φτάσει στη Βουλή.

Newsroom ΔΟΛ

———————————————————-

Τελικά η κυβέρνηση μπροστά στη λαική κατακραυγή πήρε πίσω τη διάταξη  για Βουλευτές – Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: